For mer informasjon besøk vår hjemmeside:

Slik leverer vi spektakulære badeanlegg – Tromsøbadet

Foto: Tromsøbadet

Norges kanskje mest spektakulære bade- og idrettsanlegg Tromsøbadet åpnet i august 2019. Både utsikten og energiløsningene er i en klasse for seg.

Badeanlegget Tromsøbadet er gedigent – 17 000 kvadratmeter stort – og dermed blant de største i landet. Legg til en av Norges mest avanserte klatrehaller, så har du Tromsøs storstue for både rekreasjon og idrett. Hele anlegget er prosjektert av Asplan Viak.

Gjenvinner varme fra brukt vann
Tromsøbadet har varmepumper som brukes til gjenvinning av varme fra avløpsvannet fra vask og dusjer, som igjen går til oppvarmingen av nytt varmtvann i dusj og kraner. På denne måten sparer man mye energi i det indre vannkretsløpet i badeanlegget. Tettheten i bygget gjør også at 75 prosent mindre luft enn det som er standard, lekker inn og ut av bygget, noe som er viktig for å holde energibruken nede i et bygg med høye temperaturer og høy luftfuktighet.

Foto: Tromsøbadet

Energieffektivt og bærekraftig
Da planleggingen startet i 2014, var målet at dette skulle bli landets mest vann- og energieffektive badeanlegg regnet etter antall besøkende. Badeanlegget inneholder mange forskjellige bassenger – olympisk basseng med ti baner, stupetårn opp til 10 meter, varm- og kaldkulper, utebasseng, velværebad og terapibasseng. Vanntemperaturene går fra 10 grader til 39 grader.